dimecres, 29 de desembre del 2010

Enginyeria inversa

Tot seguit us mostraré com aconseguir passar d’un codi realitzat amb java, més concretament amb Eclipse, a un diagrama de classes.
Necessitarem instal•lar certes coses abans de poder-ho dur a terme. Cal dir també, que el resultat a mi no m’ha acabat de convèncer però crec que és útil per tal de seguir-ho com a guió i anar comprovant que el nostre diagrama, el que haguem pogut fer a mà, no difereix massa del que hem obtingut generant-lo automàticament.

El primer que haurem de fer serà descarregar-nos el eMUL2. Per tal de fer-ho ens podem dirigir a la pàgina de soyatec. Cal dir que la versió de l’eclipse que haurem de tenir serà la de galileo, ganymede o Europa.
Un cop haguem accedit al link anterior ens haurem de descarregar el free edition o l’studio edition. Personalment vaig escollir el primer.
Un cop el tinguem ja podem accedir a l’eclipse. A dins hem de dirigir al menú ajuda (Help) i tot seguit a install new software.
Aquí obtindrem la següent imatge:
   


Llavors hem de prémer el botó Add i ens apareixerà el següent:



Aquí hem d’escollir Archive... a on ens sortirà una nova pantalla havent de buscar el fitxer que ens hem descarregat anteriorment. El premem i llavors acceptem.
Tot seguit ens sortiran diferents opcions. Important tenir desactivat la mateixa opció que la que tenim a la següent captura ja que, com a mínim a mi, vaig obtenir un error si ho tenia tot seleccionat.


  
Anem fent següent fins el final. Un cop aquí començarà instal•lar.
Quan finalitzi es del tot aconsellable reiniciar el programa.

Tot seguit anirem a generar el nostre diagrama de classes.
Accedim al nostra projecte i a sobre el package  premem amb el boto de la dreta. Tot seguit ens dirigim a eUML2 i llavors escollim la opció que més ens interessi. En aquest cas ens decantem per Class diagram editor tal i com indica la següent figura.



En la següent pantalla que ens apareixerà podem decidir quines connexions volem en el nostre diagrama com herència, generalització i/o associacions. Un cop acceptem ens preguntarà quines classes del nostre projecte hi volem. Seleccionem les que ens interessen i continuem endavant.
Ja tenim al diagrama creat.

A tenir en compte:

  • Es provable que ens afegeixi certs comentaris en els nostres fitxers. Es donarà el cas afegint-ne algun de javadoc.
  • No es gaire aconsellable agafar-ho com una versió final, és a dir, val la pena revisar què és el que ens ha creat i fer el nostre propi tot utilitzant-lo com a guia.
  • Estic convençut que hi ha altres maneres però jo he instal•lat aquesta i m’ha fet servei.

Espero que us hagi sigut de profit.

1 comentari:

  1. Ara mateix ho probo :D
    He mirat si ja estaba disponible als repositoris oficials pero no, s'ha de baixar a part ;)

    ResponElimina